Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

förkultur mäsk?

Allt om hur du jäser din mäsk på bästa sätt.
hemlagat
Finjäsare
Inlägg: 97
Blev medlem: sön mar 08, 2015 9:47

förkultur mäsk?

Inlägg av hemlagat »

Vad kommer det sig att öl och vin-bryggare ofta använder sig av förkultur (jäst med vatten och socker etc. i mindre volym som startas några dagar före den större satsen) men att det inte verkar användas alls till mäskjäsning?
Flerpen
Bryggmästare
Inlägg: 684
Blev medlem: tis maj 13, 2014 1:44
Utrustning: koppar

Re: förkultur mäsk?

Inlägg av Flerpen »

Det beror på vad du gör för mäsk. Vissa är mer trögstartade än andra och då är drt bra med förkultur.

Jag gör alltid det oavsett mäsk eftersom det oftast sätter igång flera timmar snabbare då.
Skriv svar

Återgå till "Mäskjäsning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster