Tjenare, gjorde en mäsk hos en polare enligt receptet på Turbo Pure paketet innan nyår. Vi ställde den i hans hus så den lär vara i runt 20 grader.
Jäsröret puttrar en gång /3 sekunder ungefär säger han men vi oroar oss över att hinken känns kall och har känts så sen vi började, ska inte en mäsk vara varm under jäsning?
Hittade inga trådar om just detta problem, tack på förhand!
Är mäsken för kall?
-
- Newbie
- Inlägg: 1
- Blev medlem: mån jan 11, 2016 22:45
- Utrustning: Plastis
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 537
- Blev medlem: tor feb 01, 2007 1:00
Re: Är mäsken för kall?
Vad du känner och vad det är för faktisk temperatur behöver inte vara samma sak. Mäsken jäser nog ner till en 17°C så om det är runt 20 så är det helt ok. En termometer kanske kan vara bra att investera i.
/Wricko
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster