Jag satte min första mäsk för ca 32 timmar sedan och den har fortfarande i börjat jäsa vad jag märker. Jag gjorde rent jäshinken med klorin innan jag sköljde ur den med vatten. Jag blandade sedan sockret (8kg) med varmt vatten så att det blandades ut och sedan fyllde jag hinken med kallvatten upp till 25 liter och tillsatte jästen (vin nature turbo 18%) samt blandade om. Jag är ganska säker på att temperaturen i vattnet var ca 20 grader då jag tillsatte jästen. Hinken har sedan dess stått i 20 grader.
Jag använder en 25L vinhink och har byggt en egen renare för lukten med hjälp av en 0,5L petflaska som jag har aktivt kol i samt en bomulls bit som stopp. Denna är fast satt på jäsröret som en förlängare (se bild).
Vad kan ha gått fel? Jag har bifogat bilden på vintunnan och renaren.
Tacksam för svar!!!
//sole_oggi
Vad har gått fel med jäsningen?
Vad har gått fel med jäsningen?
- Bilagor
-
- 12687809_10153337952006828_5220457267958046144_n.jpg (13 KiB) Visad 314 gånger
Senast redigerad av sole_oggi, redigerad totalt 1 gång.
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 537
- Blev medlem: tor feb 01, 2007 1:00
Re: jäsningstid | vin nature turbojäst 18%
Startar på några timmar.
Den lär vara som den mesta turbojästen så räkna med en dryg vecka för 6kg socker i 25l mäsk och dryga två veckor för 8kg socker i 25l mäsk.
Den lär vara som den mesta turbojästen så räkna med en dryg vecka för 6kg socker i 25l mäsk och dryga två veckor för 8kg socker i 25l mäsk.
/Wricko
Re: Vad har gått fel med jäsningen?
Det va inte så farligt länge för den starttemperaturen, prova att starta nästa gång mellan 28-30 grader så ska du se det drar igång snabbare.
Mvh PureWater
Re: Vad har gått fel med jäsningen?
Stort tack!!!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster