Vinbär+rabarber+mäsk=??
Vinbär+rabarber+mäsk=??
Hej! Nån som har testat att ha mäsk med vinbär å rabarber i? Nån som vet om man ska bara hacka upp rabarber och ha vinbären hela? Eller om man ska mosa krossa allt så de blir mer smak eller att de blir bättre med jäsningen?? Tänkte prova om smaken kommer att "smitta" på spriten efter man de renat den eller om allt kommer bli bortkastad energi och bättre att tillsätta smakerna sedan? Dock så känns de som man döljer en dålig omgång sprit då.. Tacksam för snabba svar!
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 424
- Blev medlem: ons mar 16, 2016 22:02
- Utrustning: Jästunna och jäsrör
Re: Vinbär+rabarber+mäsk=??
Beror på hur länge grönsakerna får ligga i tunnan och vilken maskin du använder, även mängd är avgörande.
En wm-e-arc eller valfri annan sibborator med hög destillationsförmåga kommer lämna smakerna kvar i tunnan och leverera det den är byggd för, nämligen ren sprit.
En stripper/potstill/foa eller liknande enklare destillator kommer ta med sig mer av eventuella smaker likväl som finkel och andra mer eller mindre önskvärda ämnen följer med.
Ta bra cuts från en stripper och blanda dessa tills du är nöjd med smaken alternativt bygg en thumper på kolonen och blanda cutsen från den.
Tappa på flaska och lagra och/eller efterkrydda.
Nej. Du kan inte dölja dålig hemkokt med frukt i mäsk en ifall maskinen är byggd för ren sprit. Med en sämre körning/maskin kan du producera någon form av smaksatt likör/whiskey/rom.
[apt_get='svammel']Trött och halvfull. Kan ha fel. Kan svamla. Kan ha autokorrekt på skittelefonen hur orkar ungdomarna använda dessa jävla oergonomiska små skräpsaker till att skriva på? Tangentbord, mus och en skärm. Allt annat är förkastligt. Skulle aldrig orka programmera på en telefon. Eller ens göra något som kräver en ansträngning. Det kanske är därför unga intre orkar jobba. Dom vet inte hur man ska göra. Eller hur man skaffar sig förutsättningarna. [/'svammel']
En wm-e-arc eller valfri annan sibborator med hög destillationsförmåga kommer lämna smakerna kvar i tunnan och leverera det den är byggd för, nämligen ren sprit.
En stripper/potstill/foa eller liknande enklare destillator kommer ta med sig mer av eventuella smaker likväl som finkel och andra mer eller mindre önskvärda ämnen följer med.
Ta bra cuts från en stripper och blanda dessa tills du är nöjd med smaken alternativt bygg en thumper på kolonen och blanda cutsen från den.
Tappa på flaska och lagra och/eller efterkrydda.
Nej. Du kan inte dölja dålig hemkokt med frukt i mäsk en ifall maskinen är byggd för ren sprit. Med en sämre körning/maskin kan du producera någon form av smaksatt likör/whiskey/rom.
[apt_get='svammel']Trött och halvfull. Kan ha fel. Kan svamla. Kan ha autokorrekt på skittelefonen hur orkar ungdomarna använda dessa jävla oergonomiska små skräpsaker till att skriva på? Tangentbord, mus och en skärm. Allt annat är förkastligt. Skulle aldrig orka programmera på en telefon. Eller ens göra något som kräver en ansträngning. Det kanske är därför unga intre orkar jobba. Dom vet inte hur man ska göra. Eller hur man skaffar sig förutsättningarna. [/'svammel']
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster