hejsan, snart kommer den stora dagen då jag kokar upp min corn mash! men det är första gången så lite nervös är man över att cutsen ska bli bra. men ungefär vid vilken % ska jag börja ta body och sluta ta?
och finns det något annat jag bör tänka på? kom gärna med tips
Cuts. första ggn
Re: Cuts. första ggn
dela upp i måånga kärl (10-15), lufta 1-3 dygn, smaka&lukta!
LYCKA TILL!
LYCKA TILL!
JÄSNING
BULKLAGRAS
Flädervin, Jordgubbsvin, Sommarvin (jordgubb-rabarber), Plommonvin, Sommarbärmix (jordgubb-svarta & röda vinbär), Svenskt rödvin (blåbär-aronia-vinbär-lingon-nypon-äpple), Aroniavin
BULKLAGRAS
Flädervin, Jordgubbsvin, Sommarvin (jordgubb-rabarber), Plommonvin, Sommarbärmix (jordgubb-svarta & röda vinbär), Svenskt rödvin (blåbär-aronia-vinbär-lingon-nypon-äpple), Aroniavin
Re: Cuts. första ggn
Det med cuts ÄR personligt. Som sagt dela det på många kärl så får du den profil som du vill ha.
Tänk på att lagringen gör att det försvinner smak... blir produkten i slutändan dålig pga för vida cuts så kan du alltid köra en gång till, men det är ju av förklarliga skäl svårare åt andra hållet.
Lycka till..
Tänk på att lagringen gör att det försvinner smak... blir produkten i slutändan dålig pga för vida cuts så kan du alltid köra en gång till, men det är ju av förklarliga skäl svårare åt andra hållet.
Lycka till..
Re: Cuts. första ggn
Häll väldigt lite i ett snapsglas och häll i lika lite vatten, detta tycker jag får fram mer lukt och det blir lättare att dela upp.
Jag gjorde Gin i potstill i helgen och kom fram till att det är inte bra att ha för hög värme i början, utan bättre att höja värmen successivt när det väl börjar koka tills det börjar droppa. Sen fick jag höja temperaturen (på vattenbadet som min potstill står i) ungefär 1º i timmen för att hålla samma dropphastighet.
Jag gjorde Gin i potstill i helgen och kom fram till att det är inte bra att ha för hög värme i början, utan bättre att höja värmen successivt när det väl börjar koka tills det börjar droppa. Sen fick jag höja temperaturen (på vattenbadet som min potstill står i) ungefär 1º i timmen för att hålla samma dropphastighet.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster