Tips på bär eller frukt för brandy av vinsats?
Tips på bär eller frukt för brandy av vinsats?
Jag köpte en sats med Rulles två veckorsvin idag som jag har tänkt koka brandy av. Jag behöver dryga ut vinsatsen med mer socker och bär eller frukt för att få ut en större sats mäsk. Vinsatsen ska ge 23 liter och jag behöver 30 liter kokbar mäsk så jag tänker mig att jag behöver fylla på med ca 3 kg bär/frukt + 2 kg socker och 8 - 10 liter vatten Jag har funderat på att köpa frusna blåbär vilket blir svindyrt så och nu önskar jag tips på vilka bär eller frukter jag kan använda istället. Helst sådant som ger mycket smak men som heller inte kostar skjortan.
- Petter_
- Finjäsare
- Inlägg: 92
- Blev medlem: mån aug 10, 2020 10:32
- Utrustning: Brygghinkar
- Ort: Strax norr om Sundsvall
Re: Tips på bär eller frukt för brandy av vinsats?
Fikon och dadlar ska vara bra, och efter jul brukar de rea ut dem. Äpplen funkar alltid och är relativt billiga. Körsbär är bra, men kanske inte i säsong just nu, så priset blir därefter.
Annars funkar kiviks bärdrycker bra till spädning också beroende på vilka smaker/aromer du vill åt. Björnbär är en av mina favoriter.
Lycka till!
Annars funkar kiviks bärdrycker bra till spädning också beroende på vilka smaker/aromer du vill åt. Björnbär är en av mina favoriter.
Lycka till!
"Skulle bara prova nån jäsning", sen var man mer beroende av tillverkningen än själva drycken
Re: Tips på bär eller frukt för brandy av vinsats?
Tack för tipset. Ska kolla upp om det reas ut fikon annars kanske jag kör med russin.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster