Hej
Är det andra som testar gör iscider?Erfarnheter och tips.
Iscider
Re: Iscider
Vad är det? Jag trodde först det var typ Applejack (d.v.s. frysdestillerat äppelvin), men det verkar snarare vara så att man mustar frysta äpple (så de har frystorkat lite och därmed tappat vätska)?
-
- Newbie
- Inlägg: 3
- Blev medlem: mån sep 20, 2021 7:29
Re: Iscider
Iscider gör man så att man låter musten frysa. Den får frys allt från några dagar till flera månader. Sen tidas musten upp men inte 100 procentigt, utan man låter en del is bli kvar och slänger den isen. På så sätt får man en starkare koncentration av äppelmust som man sen gör cider, iscider på.
Man kan även låta äpplena frysa, men lättare att frysa själva musten.
Man kan även låta äpplena frysa, men lättare att frysa själva musten.
-
- Newbie
- Inlägg: 1
- Blev medlem: tis jan 18, 2022 15:05
Re: Iscider
Vi är igång med en damejeanne iscider, verkar bli sådär helt ärligt…
Vi extraherade till SG 1,120 och använder PGWs vitvinsjäst
Nu är stora frågan hur vi bäst stoppar jäsningen, sen ska vi tappa upp och lagra!
Hur har du gjort?
Vi extraherade till SG 1,120 och använder PGWs vitvinsjäst
Nu är stora frågan hur vi bäst stoppar jäsningen, sen ska vi tappa upp och lagra!
Hur har du gjort?
-
- Newbie
- Inlägg: 3
- Blev medlem: mån sep 20, 2021 7:29
Re: Iscider
Hej
Iscider är en produkt av frusen must som man sen tidare upp bara endel av. På så sätt får man en mera koncentrerad must och smak med högre sötma.
Man kan använda jässtopp för att stoppa jäsningen eller så tappa om flera varv och jäs på låg temp så att jäsningen avtar och stannar av sig själv.
Iscider är en produkt av frusen must som man sen tidare upp bara endel av. På så sätt får man en mera koncentrerad must och smak med högre sötma.
Man kan använda jässtopp för att stoppa jäsningen eller så tappa om flera varv och jäs på låg temp så att jäsningen avtar och stannar av sig själv.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster