Jag har tänkt försöka börja brygga lite mer seriöst än ölsats på spisen och har kollat på vilken utrustning som jag behöver och dess kostnader.
Efter att ha kollat igenom diverse recensioner har jag har mer eller mindre bestämt mig för att Grainfather G30 passar mig bäst både tekniskt och prismässigt.
Nu såg jag att Humlegårdens Ekolager har rea så V3.0 kostar samma som tidigare version vanligtvis gör.
Jag tänkte att det var självklart att slå till men sen såg jag att kundrecensionen låg på en stjärna.
Det är iofs bara en kund som skrivit, med denna person är verkligen inte nöjd med bryggverket.
Är det någon här som har någon erfarenhet av endera version. Några tips på vilken som är bäst att satsa på?
Grainfather G30 V2 eller V3?
Re: Grainfather G30 V2 eller V3?
Jag har en Grainfather V2 och har gjort ett femtiotal bryggningar i den. Det jag sett av V3 så verkar ändringarna bara vara förbättringar tex så är de stökiga silkon packningarna på botten i maltkorgen och övre silplåt borta. Övre silplåt verkar inte användas längre. Överflödesröret i mitten av maltkorgen är borta och maltkorgen kan inte längre rotera när man rör om malten inför mäskning. Kör på V3.
Re: Grainfather G30 V2 eller V3?
Tackar för svar.
Det här är uppfattningen jag också fått efter att ha kollat lite.
Kritiken jag läste var att pumpen var alldeles för dålig och att kylningen inte fungerade alls utan modifiering.
Från vad jag har sett så får många istället strypa flödet från pumpen och kylningen verkar omtyckt av de flesta.
Kan ju hända att han fått ett måndags ex eller har för höga krav på utrustningen.
En V3 får det bli och tack igen för svar.
Re: Grainfather G30 V2 eller V3?
På V2 stryper man flödet från pumpen under mäskningen för att inte all vört ska rinna i överflödespipan och det lär knappast behövas på V3.
Motströmskylaren fungerar alldeles utmärkt men bör kompletteras med en Wortometer för att kunna ha koll på vörtens temperatur på väg ner i jästkärlet.
Jag har dessutom kompletterat min V2 med en falskbotten som fungerar som extra filter när vörten pumpas ur bryggverket.
Motströmskylaren fungerar alldeles utmärkt men bör kompletteras med en Wortometer för att kunna ha koll på vörtens temperatur på väg ner i jästkärlet.
Jag har dessutom kompletterat min V2 med en falskbotten som fungerar som extra filter när vörten pumpas ur bryggverket.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster