Är 100% på att denna fråga har besvarats, men har inte lyckats att hitta ett svar.
Istället för att köpa ekspån, kan jag helt enkelt köpa denna: https://www.bauhaus.se/planhyvlad-ek-mo ... x45x2400mm
Och sedan behandla den själv (dvs köra i ugn, rosta osv, torkad lär den ju redan vara).
Whiskyspån
Re: Whiskyspån
Det tror jag. Finns mycket mer info på utländska forum om detta:
https://artisan-distiller.com/phpbb3/index.php
https://homedistiller.org/forum/viewforum.php?f=4
https://artisan-distiller.com/phpbb3/index.php
https://homedistiller.org/forum/viewforum.php?f=4
Re: Whiskyspån
Där fanns det grejer........Andy skrev:Det tror jag. Finns mycket mer info på utländska forum om detta:
https://artisan-distiller.com/phpbb3/index.php
https://homedistiller.org/forum/viewforum.php?f=4
Sent from my SM-A346B using Tapatalk
Re: Whiskyspån
Det finns olika sorters ek vad jag förstått, och de har olika karaktär.
När det gäller rostning så gäller det att ha koll på olika temperaturer. Jag har postat lite om det förut efter att ha hittat ett diagram över vad olika temperatur ger för karaktär.
Här var visst den tråden. https://www.bryggforum.nu/viewtopic.php ... 61#p164561
När det gäller rostning så gäller det att ha koll på olika temperaturer. Jag har postat lite om det förut efter att ha hittat ett diagram över vad olika temperatur ger för karaktär.
Här var visst den tråden. https://www.bryggforum.nu/viewtopic.php ... 61#p164561
Re: Whiskyspån
Tack latmasken, ska kolla.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst