Det var ett tag sen man skrev nåt här men nu kände jag att det var dags
Gjorde mäsk på bakjäst, socker och ciderflavour(sån dunk man får med när man ska brygga cider) lät detta jäsa i 3v sen så destillerade jag det och fick fram runt 22% sprit med lätt äppelsmak.
Totalt tog jag ut 12L färdigt som jag sedan kolade och jäste om på nytt igen, dock utan jäst.
Använde en mixer för att finhacka äpplena som jag bla fått tag på skadat gods på ICA på så sätt får man ut fruktsaften ur äpplena bättre.
Efter det hade jäst tillsammans med 2 kilo socker i 2v så brände jag ut allt en gång till och slutresultatet blev 5L färdigt 46% äppelsprit som smakar som att man hällt i en essens eller, luktar rena sommarn vill jag lova
Mycket bök men samtidigt om man inte har nåt annat för sig så är det skojj!
En rätt schysst blandning med fruktvin :)
En rätt schysst blandning med fruktvin :)
Det låter ju jättegott men lite frågetecken finns ju...
Jäste du den redan brända spriten (utan jäst )
"Efter det hade jäst tillsammans med 2 kilo socker i 2v så brände jag ut allt en gång till och slutresultatet blev 5L färdigt 46%"
Vad betyder det...
Kan du inte förklara lite närmare - det låter gott
Jäste du den redan brända spriten (utan jäst )
"Efter det hade jäst tillsammans med 2 kilo socker i 2v så brände jag ut allt en gång till och slutresultatet blev 5L färdigt 46%"
Vad betyder det...
Kan du inte förklara lite närmare - det låter gott
En rätt schysst blandning med fruktvin :)
jag menar bara att jag "jäste" ihop fruktsaften med den svaga spriten + att jag la till lite socker för mer sötma. Juh längre saften får stå ihop med spriten dessto mer tar den åt sig och det gör att slutresultatet blir kanon
Man kanske inte behöver vänta i 2v men jag tyckte det var värt att vänta lite längre så att man var säker på att det var ok.
Man kanske inte behöver vänta i 2v men jag tyckte det var värt att vänta lite längre så att man var säker på att det var ok.
En rätt schysst blandning med fruktvin :)
Låter verkligen intressant. Vad tor du om att låta den färdiga spriten stå och dra med äppelbitar i? Problemet med plastisen är ju att det blir lite för dåligt med äppelsmak av äppelmäsk/äppelvin.
Hugo
Hugo
En rätt schysst blandning med fruktvin :)
jodå det lär bli kanon det också + att det framförallt är lättare
Brukar göra hallon, blåbår, jordgubb, smultron och hjortron sprit på sommaren, då är det bara att hälla i en kvarting sprit i en sjua sen fylla på med resten socker och bär - blir kanon
Men på hösten o vintern när det e tråkigt med det mesta så fick jag för mig att testa det där och jag vart väldigt nöjd, om du inte har testat det så ska du se att det blir smak från äpplena ändå även fast det mesta av smaken försvinner.
Brukar göra hallon, blåbår, jordgubb, smultron och hjortron sprit på sommaren, då är det bara att hälla i en kvarting sprit i en sjua sen fylla på med resten socker och bär - blir kanon
Men på hösten o vintern när det e tråkigt med det mesta så fick jag för mig att testa det där och jag vart väldigt nöjd, om du inte har testat det så ska du se att det blir smak från äpplena ändå även fast det mesta av smaken försvinner.
En rätt schysst blandning med fruktvin :)
jag menar självklart att det är 70-75cl flaska
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster