Sida 1 av 1

Halsbränna. Sura uppstötningar av vin

Postat: mån mar 03, 2008 19:06
av ProViva
Har börjat få en helvetes halsbränna av de olika vinerna...
Saltsyre brukar vara en av faktorerna då, men vad i vinet tror ni kan vara "boven"?
Det finns ju div. smått och gott i vinerna.

Har ni tips på hur man snabbt stillar eländet?
Eller annat tips inom området?

(det gäller vin på vinsats samt eget på frukt, 4 av 5 ggr får jag en jävla halsbränna
med sura uppstötninga oftast bara efter ett par timmar. Alltså ingen "dagenefter-åkomma")

Halsbränna. Sura uppstötningar av vin

Postat: mån mar 03, 2008 20:30
av Lo
Garv syran kanske, prova äta samarin eller dricka vatten till. Ett glas vatten för ett glas vin.

Halsbränna. Sura uppstötningar av vin

Postat: tis mar 04, 2008 0:12
av trippp
Knalla in på ett apotek och fråga? Personalen där borde kunna sina grejer.

Halsbränna. Sura uppstötningar av vin

Postat: tis mar 04, 2008 9:01
av ProViva
trippp skrev:Knalla in på ett apotek och fråga? Personalen där borde kunna sina grejer.
Får göra det. Tänkte mer om någon här kände till någon syra som är extra stark i vinets begynnelse och som därmed ger magen extra arbete.

Halsbränna. Sura uppstötningar av vin

Postat: ons dec 17, 2008 13:51
av Odqvist
Vinsvavla, säger jag. Alla billiga köpeviner innehåller mycket svavla, och brygger du själv är färska viner också svavelrika.

Går bort med lagring. Man blir ju sur i magen av färskt vin, varm, torr och känner sig allmänt obehaglig. Rödvin särskilt ska ju gärna luftas innan det dricks. Pröva det me de vinet du har problem med.

Äter du mat till, försök fixa nån rätt som inte är sur, eller tilltugg som neutraliserar något, typ ost.

Halsbränna. Sura uppstötningar av vin

Postat: fre dec 19, 2008 23:51
av Indianen
bikarbonat är bästa medlet mot halsbränna, kostar ca fem spänn för en påse och räcker länge.
två teskedar rätt i munnen, eller rör ut det med lite vatten om du är känslig :wink:

Halsbränna. Sura uppstötningar av vin

Postat: lör mar 14, 2009 0:18
av PsyTronix
Håller med övertalande.
Bikarbonat!
Mycket billigare än dom kända halsbränn dämpande idag!

Bot och lindring mot sura uppstötningar

Postat: tor jun 24, 2010 15:36
av Ruachs Ande ning
Bla bla bla

*aqua vitae tog bort reklam*

Re: Bot och lindring mot sura uppstötningar

Postat: tor jun 24, 2010 16:31
av Godot
Ruachs Ande ning skrev:Bla bla bla
Perfekt! Precis det jag sökt hela mitt liv!
(Ja, jag är ironisk och har inte ens kollat länken.)

Halsbränna. Sura uppstötningar av vin

Postat: sön sep 19, 2010 3:27
av BatMan
try to consume a meal containing carbohydrates and fat before you enjoy your wine, e.g. pasta and plenty of cheese. heartburn is normally not a sign of well-being. something is not agreeing with you. can you isolate it to the wine as the sole culprit? if so, try diet tip above, or drink something else. if your body punishes you with heartburn and acidic abdomen, take it somewhat seriously and try to avoid it as best as you can.

Halsbränna. Sura uppstötningar av vin

Postat: sön sep 19, 2010 4:47
av stillton
tråden är gammal, men bikarbonat är absolut inte bra. det ökar förvisso PH, men ger ingen neutralisernade ph-buffert som exempel samarin.. http://sv.wikipedia.org/wiki/Buffert_%28kemi%29

Halsbränna. Sura uppstötningar av vin

Postat: sön sep 19, 2010 14:36
av Weinkeller
Bästa rådet är att inte dricka nysvavlat vin!

Om du ändå inte kan motstå detta häll då upp vinet med ordentligt splash i en karaff och låt luftas en timme innan du dricker det. Då är svavlet utvädrat.

Halsbränna. Sura uppstötningar av vin

Postat: tis sep 21, 2010 22:10
av svartnos
Novaluzid är kanon...

Halsbränna. Sura uppstötningar av vin

Postat: tis sep 21, 2010 22:32
av BatMan
if you want to make it your self:

magnesium sulphate (dihydrate) 17.4% w/w, Sodium Hydrogen Carbonate 22.6 % w/w and Citric Acid (anhydrous) 19.5% w/w
Excipient: Sucrose 40.5% w/w

of just go to shop and buy "andrews liver salts" i sweden "samarin"??

you need a product that contain the correct balance, bicarbonate on its own is not something i would eat.

Ät basiskt innan du dricker ditt vin

Postat: fre jul 29, 2011 13:18
av Foxy
hmm, vin är surt så får du lätt halsbränna är det en svår dryck. Tabletter med calcium carbonate och magnesium carbonate skyddar magsäcken från att bli sur då de lägger sig som en hinna. Samma sak gäller med tex Gaviscon som innehåller sodium alginate, sodium bicarbonate och calcium carbonate. Även ett glas mjölk hjälper.

Skulle rekommendera att du inte dricker vin på tom mage och att du undviker annat som kan bidra till halsbränna såsom kolsyrade drycker, sura frukter, kaffe, tomater.