Sida 1 av 1

Lingon och kanel

Postat: ons sep 08, 2010 12:30
av BigM
Är det någon som provat udda blandningen av kanel och lingon?
Jag inbillar mig att den blir väldigt god till vinterns kyla.

Jag får väl återkomma till vintern när jag provsmakat.

Lingon och kanel

Postat: lör sep 25, 2010 8:56
av Odqvist
Receptet blev?

Lingon och kanel

Postat: lör sep 25, 2010 13:46
av svartnos
Låter som det kan bli gott men man vet ju aldrig...

Lingon och kanel

Postat: ons dec 01, 2010 14:33
av BigM
Säger bara OJ OJ OJ vad gott!
Jag ska leta upp min anteckningar men från minnet så är det så här.
En burk fylles med 3/4 lingon och sen fyller du på med brännvin.
Jag smaksatte med några kanelstänger och en rejäl skvätt konjak och honung.
Detta fick dra i 2-3månader och sen filtrerade jag den och spädde ut med brännvin eftersom bären innehållet så mycket vatten.
Gottegrisar vill kanske ha i lite mer honung/socker men det är upp till var och en.

Vinterglöd kallar jag den och den värmer skönt!

Lingon och kanel

Postat: sön dec 05, 2010 10:15
av Odqvist
Inga tvivel, måste provas ;)

Re: Lingon och kanel

Postat: sön okt 21, 2012 23:26
av Fearyx
Låter som en riktigt bra julsnaps! 👍

Re: Lingon och kanel

Postat: mån okt 22, 2012 22:08
av dan610324
perfekt till risgrynsgröten

Re: Lingon och kanel

Postat: tor jan 17, 2013 17:52
av Charlie's Nubbe
KISS= Keep It Simpel Sir! Enkelhet brukar fungera för det mesta!
Hur stor var burken (dl)?

Re: Lingon och kanel

Postat: mån okt 19, 2015 23:35
av Charlie's Nubbe
Nu har jag fyllt upp en 75:a och en litersflaska fulla med lingon, en kanelstång i varje flaska samt fyllt på med sprit (40%) upp över lingonen. Eftersom lingonen innehåller mycket vatten, så slog jag dessutom i någon dl. 60 % sprit.

Konjaken och ev honung tänkte jag vänta med tills "gucket" stått fram till jul. En kanelstång i varje flaska kanske var i minsta laget så jag funderar på att sätta en kanelessens i en separat burk under tiden :screwy: En annan fundering jag har är att kanske tillsätta en skvätt fireball i stället för kanelessens och honung och på så vis få både kanelsmak och sötman? :screwy:

Vad tror ni? Har ni någon feedback på mina funderingar?

Re: Lingon och kanel

Postat: ons nov 18, 2015 22:56
av Charlie's Nubbe
Puffar lite på tråden!

Re: Lingon och kanel

Postat: sön mar 25, 2018 19:04
av Charlie's Nubbe
Alkoholstyrkan reducerades med nästa 20 -25% på grund av allt vatten i lingonen :thumbdown:
...har köpt 80%-ig Saarema vodka, för detta ändamål nu! :idea: