70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Re: 70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Imorgon ska jag pressa morotsvinet och skicka ned det i en jäsdunk!
Det är fortfarande full fart i hinken så det finns nog en hel del socker i brygden.
Det är fortfarande full fart i hinken så det finns nog en hel del socker i brygden.
Re: 70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Idag tappade jag om vinet!
Det låg ungefär 5cm bottensats i dunken och den påminner mycket om morotsjuicen som Frugan ibland får för sig att hälla i mig
Vinet börjar däremot likna Triax bild så detta går åt rätt håll, smaken!!
Jag fick en mun full när jag skulle börja häva om Skalsmaken is still going strong!
Men en viss mildring har faktiskt skett.
Med en överhängande risk att upprepa mig! Detta ska bli väldigt intressant.
Jag har redan fått ett önskemål om en provflaska så vi får se om jag minns dem om lite drygt ett år, det beror väl på hur det smakar
Det låg ungefär 5cm bottensats i dunken och den påminner mycket om morotsjuicen som Frugan ibland får för sig att hälla i mig
Vinet börjar däremot likna Triax bild så detta går åt rätt håll, smaken!!
Jag fick en mun full när jag skulle börja häva om Skalsmaken is still going strong!
Men en viss mildring har faktiskt skett.
Med en överhängande risk att upprepa mig! Detta ska bli väldigt intressant.
Jag har redan fått ett önskemål om en provflaska så vi får se om jag minns dem om lite drygt ett år, det beror väl på hur det smakar
Re: 70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Hej
Har ägnat många timmar åt att läsa på detta fantastiska forum. Tänkte testa detta recept.
Martin73: Har du rört om varje dag som det står i receptet?
Har ägnat många timmar åt att läsa på detta fantastiska forum. Tänkte testa detta recept.
Martin73: Har du rört om varje dag som det står i receptet?
Re: 70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Jodå!
Detta är väl egentligen det enda recept hitills som jag har gjort helt efter instruktionerna.
Jag gillar upplägget med tidangivelser på allt för att jag inte ska bli klåfingrig och laborera för mycket
Detta är väl egentligen det enda recept hitills som jag har gjort helt efter instruktionerna.
Jag gillar upplägget med tidangivelser på allt för att jag inte ska bli klåfingrig och laborera för mycket
Re: 70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Nu har jag flaskat Morotsvinet (1 dag för tidigt )
Jag fick några deciliter över som inte passade i någon flaska man måste ju prova , även om Tiax bannade om att vänta ett år.
Jag bävade vid provningen eftersom det har varit så beskt att man fått gåshud av det vid tidigare prover!!
Det var det kraftigaste vinet jag provat men smaken var faktiskt riktigt spännande och god
Detta receptet vill jag gärna rekommendera till andra och tack för att du delade med dig Tiax
Om ett år kommer jag definitivt sitta och smutta på ett riktigt gott Morotsvin för detta kommer säkert utvecklas riktigt fint i min Cozy torpargrund
Jag fick några deciliter över som inte passade i någon flaska man måste ju prova , även om Tiax bannade om att vänta ett år.
Jag bävade vid provningen eftersom det har varit så beskt att man fått gåshud av det vid tidigare prover!!
Det var det kraftigaste vinet jag provat men smaken var faktiskt riktigt spännande och god
Detta receptet vill jag gärna rekommendera till andra och tack för att du delade med dig Tiax
Om ett år kommer jag definitivt sitta och smutta på ett riktigt gott Morotsvin för detta kommer säkert utvecklas riktigt fint i min Cozy torpargrund
Re: 70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Intressant läsning Martin.
Jag är sugen på att testa detta recept, har dock en fråga till dig.
I receptet står det inget om att skala citrusfrukterna, gjorde du det?
Jag har eventuellt tänkt att skala av skalet med en skalare använda zesten och slänga bort det vita innanför skalet, då det brukar ge en oönkad beskhet till vinet.
Kan det beska du upplever komma från detta?
Mvh bozo.
Jag är sugen på att testa detta recept, har dock en fråga till dig.
I receptet står det inget om att skala citrusfrukterna, gjorde du det?
Jag har eventuellt tänkt att skala av skalet med en skalare använda zesten och slänga bort det vita innanför skalet, då det brukar ge en oönkad beskhet till vinet.
Kan det beska du upplever komma från detta?
Mvh bozo.
Re: 70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Jag ställde den frågan innan jag startade också men fick inget svar, jag använde citrusfrukterna hela med skal och allt!
Beskan kommer absolut därifrån men frågan är vilka fler smaker som de gett och för den delen färger för den är vackert Whiskyfärgad..
Jag tror att den kommer mjukna i flaskan och skulle nog gjort precis samma vid nästa Vin/Whiskysats för att inte tappa något!
Den oönskade beskheten som jag upplevde tidigare är inte längre lika oönskad!
Beskan kommer absolut därifrån men frågan är vilka fler smaker som de gett och för den delen färger för den är vackert Whiskyfärgad..
Jag tror att den kommer mjukna i flaskan och skulle nog gjort precis samma vid nästa Vin/Whiskysats för att inte tappa något!
Den oönskade beskheten som jag upplevde tidigare är inte längre lika oönskad!
Re: 70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Jag satte en sådan sats för snart tre veckor sedan. Har skalat citroner och apelsiner och hyvlat skalen för att kanske mildra beskan lite. Ska bli intressant att smaka av vinet då det är dags att tappa om det. Har däremot inte rört om så ofta som receptet föreskriver.
Re: 70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Har du tittat till det och provsmakat??
Re: 70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Ja, nyfikenheten tog överhanden igår Spritig smak med en underton av skal, lite russin kan anas. Verkar lovande. Färgen känns som vara lite ljusare än den bild Tiax har. Om en vecka har jag tänkt tappa om vinet och då ska jag ta ett nytt smakprov.
Hur har ditt utvecklat sig?
Hur har ditt utvecklat sig?
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 36
- Blev medlem: lör mar 31, 2012 18:28
Re: 70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Jag ska faktiskt erkänna att jag helt glömt bort att jag hade den har satsen, den står på sommarstället som jag inte kan besöka så ofta som jag skulle vilja.
Omtappad var den dock för ett bra tag sen, och jag väntade egentligen bara på att jästen skulle dö. Döm av min förvåning när jag upptäckte att den här brygden fortfarande jäser! Detta trots att temperaturen ligger stadigt under tio grader. Bra fightingpower i den där jästen! Tur är väl det också eftersom jag glömt vinet i platshinken, så då borde oxidationen inte vara alltför påtaglig (får man hoppas). Liten doft att unken citrus slog en dock i ansiktet då hinken öppnades, får hoppas att det fortfarande ska gå att dricka till jul nästa år (annars känner jag tillräckligt med slaskhinkar för att bli av med det ändå)!
Omtappad var den dock för ett bra tag sen, och jag väntade egentligen bara på att jästen skulle dö. Döm av min förvåning när jag upptäckte att den här brygden fortfarande jäser! Detta trots att temperaturen ligger stadigt under tio grader. Bra fightingpower i den där jästen! Tur är väl det också eftersom jag glömt vinet i platshinken, så då borde oxidationen inte vara alltför påtaglig (får man hoppas). Liten doft att unken citrus slog en dock i ansiktet då hinken öppnades, får hoppas att det fortfarande ska gå att dricka till jul nästa år (annars känner jag tillräckligt med slaskhinkar för att bli av med det ändå)!
Re: 70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Intressant med dina smaker!GammaZed skrev:Ja, nyfikenheten tog överhanden igår Spritig smak med en underton av skal, lite russin kan anas. Verkar lovande. Färgen känns som vara lite ljusare än den bild Tiax har. Om en vecka har jag tänkt tappa om vinet och då ska jag ta ett nytt smakprov.
Hur har ditt utvecklat sig?
Mitt har ju fortfarande en stark beska men jag tror det kommer mjukna under lagringen , men den lär ju ta ett bra tag.
Färgen på mitt vin kom fram under klarningen om jag inte minns helt fel.
Avvakta tills det är helt klart så tror jag färgen blir densamma eller liknande.
Re: 70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Det kommer säkert bli bra!forfudgesake skrev:Jag ska faktiskt erkänna att jag helt glömt bort att jag hade den har satsen, den står på sommarstället som jag inte kan besöka så ofta som jag skulle vilja.
Omtappad var den dock för ett bra tag sen, och jag väntade egentligen bara på att jästen skulle dö. Döm av min förvåning när jag upptäckte att den här brygden fortfarande jäser! Detta trots att temperaturen ligger stadigt under tio grader. Bra fightingpower i den där jästen! Tur är väl det också eftersom jag glömt vinet i platshinken, så då borde oxidationen inte vara alltför påtaglig (får man hoppas). Liten doft att unken citrus slog en dock i ansiktet då hinken öppnades, får hoppas att det fortfarande ska gå att dricka till jul nästa år (annars känner jag tillräckligt med slaskhinkar för att bli av med det ändå)!
extra tid brukar ju inte vara negativt vid vinklarning.
Mitt vin var på -10öx så det hade inget socker att jäsa kvar, var ditt verkligen utjäst?
Har du provat det med en hydrometer? gör det annars, så vet du om den är redo för flaska..
-
- Turbojäsare
- Inlägg: 36
- Blev medlem: lör mar 31, 2012 18:28
Re: 70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Det var inte utjäst, vilket gör att jag inte har någon aning om hur lång tid det är kvar. ska upp till stugan om en vecka. Får se hur det mår då.
Vill man verkligen att det ska vara så torrt? Eller du kanske sötade det sen?
Vill man verkligen att det ska vara så torrt? Eller du kanske sötade det sen?
Re: 70 år gammel Morots Whiskey / Vin recept
Ingen eftersötning!
Jag tyckte smaken var ok ändå!
Med lagring då alltså..
Jag tyckte smaken var ok ändå!
Med lagring då alltså..
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster