Sida 1 av 1

För mycket socker i mäsken

Postat: fre apr 08, 2016 18:13
av Inzain
Mitt första inlägg här på sidan, med risk att låta som man är tappad bakom en lada vill jag ändå ha svar på följande!

Satte precis 50l mäsk och i all iver så hällde jag i 2kg för mycket socker i den ena hinken, vad har jag ställt till med? Kommer detta bli kattpiss eller kan jag rädda det?

Det blev 8kg istället för 6kg med en jäst som heter Magnum cobra 6 snabbsats.

Det är kanske så att denna jäst rent av är kattpiss från början i så fall uppskattar jag om ni ger mig förslag på andra jäster som ger snabba och bra resultat. Jag är väldigt novis och har bara provat denna jästen. Tack på förhand.

Re: För mycket socker i mäsken

Postat: lör apr 09, 2016 16:54
av Frater_Frag
Vill du vara på den säkra sidan så kan du blanda innehållet i de två hinkarna inbördes, därigenom så blir det endast 1 kg för mycket per kärl. Själv så kör jag alltid med 8 kg socker per hink samt Cobra 48 timmars jäst. 48 timmar kan man glömma direkt, säg snarare tre veckor, fyra med klarning och omtappning så jäser allt ut och det blir inga svarta spår efter koket.