Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Beskbomb

Ölsatser och recept. Även recensioner av ölsatser och tillbehör.
fredand44
Finjäsare
Inlägg: 55
Blev medlem: sön maj 20, 2012 16:22

Beskbomb

Inlägg av fredand44 »

Hej,

Jag behövde ett recept för mölska/braggot och jag hade lite passande ingredienser hemma.
Jag bad en AI-robot räkna ut ett recept för braggot givet ingredienserna.
Men jag tror tyvärr roboten kanske inte var den bäste för uppgiften för det verkar bli väldigt beskt.

Den totala mängden vört blev ca 9 liter.
(Vörtkok 4,5 liter plus 3 liter honungsvatten.)

Men om ni tittar på mängden humle så upplevde jag den väldigt stor i förhållande till vätskan.
(Jag drog ned amarillon till 40 gram på eget bevåg)

Nu när vörten är i jäskärlet tycker jag det luktar väldigt väldigt mycket humle ur jäsröret.
Jag brukar även baka några limpor av dravet, likaså nu och de blev enormt beska dvs oätliga.

Vad tror ni är det förlorade 9 liter vört? Går det på något vis att rädda?

God fortsättning
Fredrik
braggot.jpg

Återgå till "Ölsatser och recept"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster