Sida 1 av 1

Vanlig jäst?

Postat: tis jul 22, 2003 18:50
av sephiroth
hej!
undrar om det inte går att köra med vanlig jäst från ica?
eller finns det nån butik som säljer turbo jäst i stockholm?

/ nybörjaren.

Vanlig jäst?

Postat: tis jul 22, 2003 18:59
av Gäst
Välkommen till forumet sephiroth!

Det är klart att det går med vanlig jäst ifrån ica men du får ett bättre resultat med en turbojäst.
Det är klart att det finns butiker i Stockholm som säljer turbojäst. Tex vinofino. Där har du desutom rabatt som medlem på forumet.
Annars så söker du på www.gulasidorna.se efter vin- essensbutiker i Stockholm.

//MaSTeR

Re: Vanlig jäst?

Postat: lör dec 05, 2015 15:22
av Baronen1973
http://www.vinshoppen.se/var_butik/ finns 3 butiker runt Stockholm

Eller så brukar man hitta det på tex city gross....

Själv beställer jag de från http://turbojast.shop.textalk.se/

Hoppas att det löser sig för, men ett tips är att satsa på kvalitet när du köper det...

Re: Vanlig jäst?

Postat: tis dec 15, 2015 13:18
av bonkeman
Jag har alltid använt turbojäst men vad kan man egentligen komma upp i för procenthalt med vanligt bakjäst? Jag har aldrig velat offra 6 kg socker för att ta reda på det...

Re: Vanlig jäst?

Postat: tis dec 15, 2015 13:42
av latmasken
Bakjäst var väl vad man körde med på 70-80-talet?

Re: Vanlig jäst?

Postat: tis dec 15, 2015 17:47
av Flerpen
Tror inte att det är möjligt att jäsa mer än 14-15 % med vanlig jäst och det är under optimala förhållanden med medvind. Det troliga är att det hamnar runt 5-7%.
Det mest negativa med vanlig jäst är nog inte den låga alkoholtoleransen utan den dåliga bismaken..

Re: Vanlig jäst?

Postat: tis dec 15, 2015 17:55
av latmasken
Menar du att turbojäst ger mindre biosmak än bakjäst? Turbojäst jäser väl inte direkt rent om man jämför med t.ex. vinjäst?

Re: Vanlig jäst?

Postat: tis dec 15, 2015 18:18
av Flerpen
Nja kanske inte så stor skillnad mot turbojäst, men mot vanlig vin/öljäst så är det stor skillnad.