Är det någon som har ett "recept" på hur man gör tequilla. det gör inget om det är avancerat (Utmaning )
Alltid kul att prova något nytt
Göra egen tequilla?
Göra egen tequilla?
Då får du börja med att odla blå agave vilket tar en 15-25 år eller nåt Den är f ö inte härdig här. Sedan rosta eller koka stammen för att få en mäsk. Sedan är det nog inte så svårt.
Göra egen tequilla?
hmmm. går det inte att beställa torkad ifrån mexico och göra mäsk på det?vinifera skrev:Då får du börja med att odla blå agave vilket tar en 15-25 år eller nåt Den är f ö inte härdig här. Sedan rosta eller koka stammen för att få en mäsk. Sedan är det nog inte så svårt.
Göra egen tequilla?
Ingen aning om det men jag förstår att du är ute efter att göra äkta vara, vilket jag också tycker är kul. Men ska man vara realistisk så är det enklare att utgå från råvaror som finns i Sverige. Äpplen => Calvados, Korn=>malt=>whisky, färskpotatis => färskpotatisvodka som smakar kul. Det finns säkert andra råvaror som kan ge en intressant dryck men att göra äkta tequila är nog svårt. Sedan kan man ju försöka krydda brännvin och göra absinthe, gin, cointreau, limoncello etc med naturliga råvaror. De flesta extrakt man köper ger jag inte mycket för. Undantag finns dock.
Göra egen tequilla?
Det är mest godisshottarna som är något att hurra för.. annars så föredrar jag att göra allt själv alt. köpa på bolaget
Göra egen tequilla?
Kineserna odlar blue mageye. eller agave tequilana som den heter på latin. Men dom har inte lyckats att få till smaken. PGA att dom inte odlar i rätt "soil" Har med det vulkaniska mineralerna att göra.
Du skulle nog kunna odla den här. eftersom den mer vanliga agave americana som har gula kanter trivs här om man tar in eller skyddar den från frost.
Men den blå agaven är förbjudet att exportera från mexico.
Men visst hade d vatt kul att göra mescal tequila å pulque. Ja... pulque.... fast då jäsa med jäst i stället för avföring från djur.....
Du skulle nog kunna odla den här. eftersom den mer vanliga agave americana som har gula kanter trivs här om man tar in eller skyddar den från frost.
Men den blå agaven är förbjudet att exportera från mexico.
Men visst hade d vatt kul att göra mescal tequila å pulque. Ja... pulque.... fast då jäsa med jäst i stället för avföring från djur.....
Att hantera bakfylla är ett helt liv av erfarenhet...
Göra egen tequilla?
Då har jag en ärlig fråga - hur jäser man med avföring?scaryeyes skrev:Ja... pulque.... fast då jäsa med jäst i stället för avföring från djur.....
- drinkdoktorn
- Finjäsare
- Inlägg: 57
- Blev medlem: lör feb 28, 2009 14:02
Göra egen tequilla?
Det tar 8-12 år för den att mognavinifera skrev:Då får du börja med att odla blå agave vilket tar en 15-25 år eller nåt Den är f ö inte härdig här. Sedan rosta eller koka stammen för att få en mäsk. Sedan är det nog inte så svårt.
Just nu framställer:
Rosé champagne
Framtida planer:
Starta ett eget bryggeri
Rosé champagne
Framtida planer:
Starta ett eget bryggeri
Göra egen tequilla?
Såg att det fanns agavesirap nu när jag var ute och köpte rörsocker.
Fast det var förmodligen inte blå agave(Agave tequilana) utan någon annan sort och sen så kostade det drygt 150kr/kg
Fast det var förmodligen inte blå agave(Agave tequilana) utan någon annan sort och sen så kostade det drygt 150kr/kg
Re: Göra egen tequilla?
Brygger det ena och andra
Re: Göra egen tequilla?
finns en del på ebay bara och söka på Blue Agave. finns både frö, plantor och sirap
sitter och funderar på om det kunde bli en hit och smaksätta en öl med blue agave sirap?
sitter och funderar på om det kunde bli en hit och smaksätta en öl med blue agave sirap?
Varför betala mer, när man kan få hälften till samma pris?
Förresten vem vill ha en sexpack när det finns fatöl?
Förresten vem vill ha en sexpack när det finns fatöl?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster