Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Brygglogg första mjödet

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Brygglogg första mjödet

Re: Brygglogg första mjödet

av Hjort » tis jul 26, 2016 22:37

Tja varför inte,,,

Vi kör en bump igen och kollar om det är något kvar eller om det testats.

Re: Brygglogg första mjödet

av Maledictus » tis jun 30, 2015 12:41

Hur länge hade du tänkt lagra mjödet? Eller hur länge vågar man generellt lagra det? Jag gjorde mjöd en gång på våren 2009 och jag har några flaskor som står i jordkällaren. Vågar man dricka dessa?

Re: Brygglogg första mjödet

av Hjort » sön jun 21, 2015 8:44

Mitt tålamod är ju sådä,r så jag kör en bump igen:-)

Re: Brygglogg första mjödet

av aqua vitae » mån mar 02, 2015 18:17

Har nog inte smakat något sedan i somras, eller möjligen sen sist jag skrev? Men vidhåller att lagring några år förbättrar allt :)
Har även någon slags blåbärsmjöd på lagring nu sen två-tre år och den var ingen höjdare sist jag smakade iaf.

Skall leta om jag har nån flaska kvar, isåfall sprättas nog den vid något högtidligt tillfälle, kanske till midsommarn eller så.
Så om du har lite tålamod kommer mer uppdateringar senare :Beer:

Re: Brygglogg första mjödet

av Hjort » fre feb 27, 2015 17:12

Jag kör en bump igen :D

Re: Brygglogg första mjödet

av aqua vitae » sön sep 29, 2013 10:28

Drack upp en flaska i sommras och nu börjar det arta sig. Var faktiskt riktigt gott. Jästsmaken hade gett sig. Lite syrligt fortfarande, men ganska klar, mjuk, lite honungssöt ton. 4 år gör verkligen skillnad, från besvikelse till bra resultat :)
Har nån flaska kvar, får hålla på den några år till får se hur det utvecklats tills dess...

Re: Brygglogg första mjödet

av Lawbreakingtrucker » tis jul 09, 2013 20:16

Hur har mjödet blivit nu Aqua? Vi vill höra om lagring är så bra som Dan säger :lol:

Re: Brygglogg första mjödet

av Hjort » ons mar 13, 2013 23:05

Hur har det artat sig? Eller är det uppdrucket:-)

Re: Brygglogg första mjödet

av aqua vitae » sön okt 14, 2012 0:15

Ja mjödet är uppe i 3,5 år nu och det känns inte klart ännu.

Re: Brygglogg första mjödet

av dan610324 » lör okt 13, 2012 21:15

lagring gör underverk
äppelvin till exempel smakar värre än kattpiss när det är färskt
efter 2 års bulk och klarning smakar det skapligt när man flaskar det
efter ytterligare ett år på flaska så börjar det bli underbart

jag vet att jag tjatar om dessa lagringstider ,
men man måste helt enkelt testa innan man förstår skillnaden

Re: Brygglogg första mjödet

av aqua vitae » lör okt 13, 2012 20:55

Något sent svar, glömde bort att skriva i april av någon anledning. Minns att jag smakade då och trots viss förbättring var det fortfarande inte i närheten av gott.
Smakade lite nu igen men nu börjar det märkas vad lagring kan göra ( :wink:@dan ). Den sura mäsksmaken börjar avta nu och fram kommer en väldigt komplex smak, inte riktigt som vitt vin, utan mjukare och med klara honungstoner. Nått år till så kan det bli riktigt bra det här :rockin:

Re: Brygglogg första mjödet

av dan610324 » tis apr 10, 2012 11:53

det får man visst det , jag är åxå nyfiken :lol:

Re: Brygglogg första mjödet

av alobergsli » tis apr 10, 2012 11:45

Nu är jag nyfiken, hur smakar det nu? :)

(om man inte får återuppliva sånna här gamla trådar ber jag om ursäkt)

Brygglogg första mjödet

av aqua vitae » ons feb 10, 2010 15:02

Ja jag skall försöka med detta!

Smygsmakade lite på det kryddade mjödet häromdagen och nu ångrar jag att jag försökte krydda, fy fan va äckligt, tur jag bara provade på lite av mjödet.

Brygglogg första mjödet

av Hubert » ons feb 10, 2010 14:21

Det är nog klokt att glömma dem ett par år. Jag gjorde mjöd för första gången för ett par år sedan, billig honung och billig jäst.
Smakade riktigt illa, vart väldigt besviken efter alla fina ord man hört.
Som tur var slängde jag inte flaskorna, 1,5 år senare var smaken en helt annan, då förstod jag hur mjöd skulle smaka, ganska torrt men ändå med en tydlig söt honungsmak.

Så försök glöm bort flaskorna!

Upp