Hello
Tänkte börja lite lätt med ölbryggning.
Köpte Coopers dark Ale och malt extrakt.
Sagt o gjort, vispade ihop allt och fick ett SG på 1.047.
Efter en vecka så har det tydligen färdig jäst.
FG ligger på 1.013.
Sökte interwebben och fann att malten kan vara orsaken att vi landar på 1.013, är det så? Alltså allt socker har jäst bort.
Så är det 4,5% eller 6,2%?
Hög FG
Re: Hög FG
Välkommen tillbaka! Så lingonvinet är slut nu?
Ett FG på 1,013 är inte orimligt. Men jag skulle låta det stå en vecka till för säkerhets skull.
ABV = (OG – FG) * 131,25
Så (1,047 - 1,013) * 131,25 = 4,6%
Ett FG på 1,013 är inte orimligt. Men jag skulle låta det stå en vecka till för säkerhets skull.
ABV = (OG – FG) * 131,25
Så (1,047 - 1,013) * 131,25 = 4,6%
Re: Hög FG
Tja
Javisst fasen. Börjar sina på lingonvins hyllan.
Det var så jag tänkte också. Ska låta stå ännu sen tappar vi på flaska.
Lite grön på kolsyrat ännu. Har dock bryggt hel del Ale och sider som har varit helt bra.
Bananvinet får fanimej stå ännu.
Javisst fasen. Börjar sina på lingonvins hyllan.
Det var så jag tänkte också. Ska låta stå ännu sen tappar vi på flaska.
Lite grön på kolsyrat ännu. Har dock bryggt hel del Ale och sider som har varit helt bra.
Bananvinet får fanimej stå ännu.
Bryggaren i Finland.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster