Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Hög FG

Grundläggande utrustning och teknik.
Användarvisningsbild
Dustbunny
Färsk jäst
Inlägg: 7
Blev medlem: fre aug 29, 2003 2:00
Ort: Finland

Hög FG

Inlägg av Dustbunny »

Hello
Tänkte börja lite lätt med ölbryggning.
Köpte Coopers dark Ale och malt extrakt.
Sagt o gjort, vispade ihop allt och fick ett SG på 1.047.
Efter en vecka så har det tydligen färdig jäst.
FG ligger på 1.013.
Sökte interwebben och fann att malten kan vara orsaken att vi landar på 1.013, är det så? Alltså allt socker har jäst bort.
Så är det 4,5% eller 6,2%?

:shock:
Bryggaren i Finland.
Laphroaig
Bryggare
Inlägg: 142
Blev medlem: ons mar 05, 2003 1:00
Ort: Stockholm

Re: Hög FG

Inlägg av Laphroaig »

Välkommen tillbaka! Så lingonvinet är slut nu? :D
Ett FG på 1,013 är inte orimligt. Men jag skulle låta det stå en vecka till för säkerhets skull.
ABV = (OG – FG) * 131,25
Så (1,047 - 1,013) * 131,25 = 4,6%
Användarvisningsbild
Dustbunny
Färsk jäst
Inlägg: 7
Blev medlem: fre aug 29, 2003 2:00
Ort: Finland

Re: Hög FG

Inlägg av Dustbunny »

Tja
Javisst fasen. Börjar sina på lingonvins hyllan. 8)

Det var så jag tänkte också. Ska låta stå ännu sen tappar vi på flaska.
Lite grön på kolsyrat ännu. Har dock bryggt hel del Ale och sider som har varit helt bra.
Bananvinet får fanimej stå ännu. :D
Bryggaren i Finland.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster