av Patrik leffe » ons apr 17, 2024 19:51
Hej!
Är nybörjare (bryggt 5 gånger) och köpte hem malt, jäst och humle och tänkte bara kasta ihop och koka men har nu förstått att det är bra med ett recept så man får koll på vörtstyrkan och alkoholhalt.
Om jag har dessa ingredienser och önskar få fram en Pale Ale fast med beska likt en lager, hur ska jag tänka då?
2000g Extra Pale Malt
2000g Lager Malt Europils
500 g Munich Malt 15
700 g Caramel Malt 30
100g Tettnanger
100g Willamette
Hur många liter bör det bli till koket?
Eller är det bara att mäta vörtstyrkan så den håller sig kring 55-60?
Hej!
Är nybörjare (bryggt 5 gånger) och köpte hem malt, jäst och humle och tänkte bara kasta ihop och koka men har nu förstått att det är bra med ett recept så man får koll på vörtstyrkan och alkoholhalt.
Om jag har dessa ingredienser och önskar få fram en Pale Ale fast med beska likt en lager, hur ska jag tänka då?
2000g Extra Pale Malt
2000g Lager Malt Europils
500 g Munich Malt 15
700 g Caramel Malt 30
100g Tettnanger
100g Willamette
Hur många liter bör det bli till koket?
Eller är det bara att mäta vörtstyrkan så den håller sig kring 55-60?